EsteRun

nog niet bekend

Wanneer

De datum voor 2025 is nog niet bekend

Startplaats

Gildeterrein Sint Antonius Abt
Beerschemaasweg 3
5364 NR Escharen

Afstanden

6 km
10 km
15 km
20 km

Starttijden

6 km     09:00 – 10:30 uur
10 km   09:00 – 10:30 uur
15 km   08:00 – 09:00 uur
20 km   08:00 – 09:00 uur

Goede doel

De opbrengst van zowel het wandel- en hardloopevenement van de EsteRun komt geheel ten goede aan het doel van Corry Bruijsten: de afdeling oncologie in het  CWZ. De organisatie achter de EsteRun steunt hiermee het initiatief dat hun loopmaatje Corry Bruijsten in 2010 is gestart. Met veel plezier heeft ze altijd hardgelopen, maar door haar ziekte ging dat niet meer. Op het moment van oprichting is ze namelijk al ruim vier jaar ziek. Ze heeft borstkanker en als daar uitzaaiingen in de lever bijkomen, weet ze dat ze niet lang meer te leven heeft. Daarom wil ze nog graag iets betekenen voor anderen en wel door een hardloopwedstrijd te organiseren om geld in te zamelen voor het doel.

Over het goede doel twijfelt Corry geen moment: ze wil geld in zamelen voor de afdeling Oncologie in het CWZ waar ze op dat moment zelf wordt behandeld. De afdeling kon volgens haar wel een huiselijkere sfeer gebruiken, daar wilde ze met het evenement – dat wij nu voortzetten als de EsteRun – verandering in brengen. Hier zetten we ons graag voor in, zodat mensen die op deze afdeling terecht komen niet op een standaard ziekenhuisafdeling verblijven, maar zicht echt thuis kunnen voelen.

We zijn trots op wat Corry met haar doel heeft gerealiseerd. Dankzij haar actie is de afdeling dagbehandeling chemotherapie B09 volledig aangekleed naar de wensen van patiënten en medewerkers, bijvoorbeeld met een fraai keukenblok, twee mooie stamtafels met comfortabele stoelen, een warm servies én inmiddels al jarenlang wekelijks verse bloemen. Precies zoals zij voor ogen had. Wij staan nog steeds in contact met de afdeling. Zo kunnen zij aangeven waar personeel en patiënten zich – naar omstandigheden –  prettig en ontspannen bij zouden kunnen voelen.